Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
11.1.2019, Milan Šurkala, aktualita
Huawei nemá skoro nikdo v lásce, alespoň pokud jde o představitele nejrůznějších států. Rostou obavy z toho, že tento čínský výrobce svými technologiemi špehuje ostatní pro čínskou vládu. Polsko tak zatklo dva muže podezřelé z posílání dat do Číny.
Andir (749) | 14.1.201910:08
ono co od číny čekat, diktatůra bude vždy se snažit svobodný svět zničit stejně tak jako rusko jediný co umí je napadat okolí. tyto státy by se měli neutralizovat než budou opět hrozbou jako v minulosti.
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 11.1.201916:10
Takže ne že špionáž provádí Huawei, ale že jim řína mezi zaměstnance přidala špiona. Inu i naši jezdí do zahraničí jako personál ambasád a členové rlzných delegací.
Odpovědět1  1
asip80 (1175) | 11.1.201919:32
tak má HW od Huawei zadní vrátka nebo nemá ? :D jestli ano tak potom nechápu proč nasazují do terénu špióny protože je to očividně velmi neefektivní :D
Odpovědět4  2
wrah666 (6205) | 11.1.201920:46
Patrně nemá. Hledali je tam odborníci na hardware a software ­(vícekrát­) a nenašli. Našli je tam jen odborníci na ideologii. Riziko je, ale obecné:
A­) když od nich máte celou klíčovou infrastrukturu a naštvete je, jste v pr.. Protože vám nedodají díly a servis.
B­) Plus asi jako tento pán. V každém zahraničním zastoupení ­(státu ale i firmy­) jsou.. No ne přímo špioni, ale spíš lidé, kteří mohou mít zájem o informace, které by zajímaly jejich vlast. Jenže to platí o naprosto KAŽDÉ firmě i ambasádě. Ostatně, jak hluboce mají mobily prošlírované tajné služby USA ukázal vojín Manning.
Odpovědět4  1
Pavel Matějka (1648) | 12.1.20198:20
Nebo možná ani nepřidala. Polsko totiž vězí v USA zadeli mnohem hloub, než třeba ČR. Když mohla Kanada na žádost USA zatknout manažerku Huaweie, která se zjevně provinila jen tím, že jela navštívt kanadské zastoupení firmy, tak Poláci budou ochotni bezdůvodně pozatýkat celou pobočku včetně uklízeček. Polsko například mělo a možná ještě má na svém území tajnou věznici CIA, kde byli ­(jsou­) zavřeni lidé bez rozsudku a vědomí úřadů. A někteří také mučeni. Evropská obdoba známého Guantanama.
Odpovědět4  3
Ienari Tokugawa (107) | 12.1.201922:01
No, zapomínáte na našeho presidenta a ten taky Číně odpustí vše a Rusku taky, to že rusové u nás vyvíjejí špionáž se ví, ale nic se s tím neděje. Všechno to je jen otázkou peněz a o řitolezectví, ­(nazývejme to pravým názvem, dost politické korektnosti­) našich vůči Rusku je to dost podobné. Musel by jste se navést i do Ruska, jejich gulagy, jejich mlžení všech katastrof, jejich zatýkání nepohodlných osob, nebo rovnou vraždy. Tohle se děje i v jiných zemích jako je USA, Anglie a další.

Ale dost politiky, to že Huawei může něco špionovat je možné, koneckonců je to částečně problém dnešní společnosti, která přes telefony řeší vše.

Podívejte se na film Nepřítel státu­(Enemy of the state­) a pak mudrujte
Odpovědět1  3
wrah666 (6205) | 13.1.20199:13
zajímavá myšlenková konstrukce. Ano, anální horolezectví je špatné. Ale v tom případě, proč nevadí, když se horoleze do análu USA? Podotýkám, že Huawei špicluje MOŽNÁ, kdežto u USA to díky Bradley Manningovi víme SE STOPROCENTNÍ JISTOTOU. Uvědomte si, že ani nepopřeli pravdivost dokumentů o odposlouchávání všech představitelů svých ­"spojenců­". A v interní komunikaci je označují jako blbečky! Neblo alespoň označovali, ale osobně pochybuji, že by se něco zmenilo.
Odpovědět2  1
asip80 (1175) | 13.1.201910:46
Btw zatim prosakuji informace ze neslo o spionaz jako takovou ale pouze o shaneni kontaktu kvuli lobbovani statnich zakazek :­)­) takze opet komedie ....ale bylo by fajn postavit lobbing mimo zakon celosvetove ...
Odpovědět2  2
Ienari Tokugawa (107) | 13.1.201920:14
Tak trochu jste blbě četl, psal jsem, že se to děje ve všech zemích USA a další nevyjímaje. Mně vadilo spiše jen to, že do USA se navaží každy, ale že Rusko dělá stejné věci to je jakoby v pořádku.
Každá země ma ambice být mocnější a špionáž ať už přes mobil či jiným způsobem je špatná pro ostatní kromě dané země.
Odpovědět1  1
wrah666 (6205) | 14.1.20190:59
Pokud je to ­"běžné­" a dělají to ­"všichni­", tak bych poprosil seznam zemí, na které prokazatelně prasklo, že u nich vyráběné telefony a routery jsou napíchnuté. ­"Asi­" to bude trochu problém, protože dotyčné se z celého světa týkalo výhradně USA. OStatně i ten způsob jakým to prasklo. Nevím jak vám, ale mě osobně přijde zneužití duševně nemocného jedince jako kanonfutr jakožto morálně velmi fuj. A opět, nějak nevím, kdo jiný by podobné chudáky úmyslně posílal na smrt. Nevylučuji, že to možná někdy někde někdo udělal, ale prvoplánově to provozuje pouze USA. Mám na mysli duševně jetého desátníka Manninga, potažmo vězeňkyni Chelsea Manningovou.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.